Ny modtagestation til slam og medie fra slamsugere muliggør både selvbetjening og automatisk udtagning af slamprøver

Forbehandlingen klares fuldautomatisk af Stjernholm Tromlesi og Pressevasker

 

I tæt samarbejde med Ringkøbing-Skjern Forsyning har vi i her i efteråret udviklet et helt nyt koncept for modtagelse af slam og medie fra slamsugere på renseanlægget i Tarm.

Den traditionelle del af modtagestationen består af en tromlesi og en pressevasker til behandling af den slam og det medie vi får leveret fra slamsugere, inden det indgår i den normale biologiske renseproces.

 

Vognmanden registrerer sig ved ankomst ved hjælp af kortlæseren

Konceptets store nyhed er systemet til udtagning af slam- og medieprøver, som er opbygget til at kunne udtage prøver fra hele 5 forskellige leverancer ad gangen. Vel at mærke uden at der er behov for personale til at betjene systemet.

– Da vores tidligere anlæg var nedslidt og skulle renoveres, benyttede vi lejligheden til at minimere forbruget af mandskabstimer i forbindelse med modtagningen. Rent praktisk sker der nu det, at de operatører, som har behov for at kunne levere slam til renseanlægget, bliver udstyret med et identifikationskort, – siger driftsleder Poul Erik Føns fra Tarm Renseanlæg. – Dette kort benyttes til at registrere leverandøren allerede ved indvejning på brovægten og derefter også når slamsugeren tømmes ved modtagestationen. Alt sammen som selvbetjening.

 

Systemet er opbygget til automatisk prøvetagning af op til 5 leverancer i træk.

– Her udtages prøven så inden mediet føres til tromlesi/pressevasker og videre ud i systemet. På den måde har vi helt styr på hvilken type medie og hvor stor en mængde vi sender til procestanken, og kan dermed evt. tage højde for mediets påvirkning af den biologiske proces.

Her hos Stjernholm synes vi, det er lykkedes at udvikle et både enkelt og meget driftssikkert selvbetjeningssystem. Vi har derfor også besluttet at indsende patentansøgning på konceptet, som vi er sikker på, rigtig mange Forsyninger kan have interesse i at få installeret.

 

Konceptet er testet på Tarm Renseanlæg og fungerer perfekt.

Følg os her

Stjernholm A/S

Stjernholm A/S
Langelandsvej 4A
8940 Randers SV
CVR: 28 88 49 66

stjernholm@stjernholm.dk
+45 70 20 25 05

 

Stjernholm US Inc

Post Oak Blvd.
Suite 1910
Houston, TX 77056 US

stjernholmUS@stjernholm.dk
+1 346 388 2791


© Stjernholm A/S. ALL RIGHTS RESERVED