Julestjerner og bæredygtighed

Hos Stjernholm har vi tradition for at tage rundt og hilse på vores samarbejdspartnere her op til jul. Vi har normalt medbragt et par kalendere, og som noget nyt valgte vi i år også at tage en julestjerne med. Ikke kun fordi vi syntes julestjerne og Stjernholm passede godt sammen, men også fordi vi gerne ville have lejlighed til at fortælle om vores stigende fokusering på bæredygtighed.

Vi fandt nemlig vores julestjerne hos Lindvig GreenHouse i Vildbjerg – et af de mange danske gartnerier, som har stor fokus på bæredygtig produktion. Her kunne man fortælle os, at stiklingen til planten er købt hos en certificeret leverandør i Afrika og den er plantet i spagnum fra Pindstrup i en potte, fremstillet af genbrugsplast.
Julestjernen er vokset sig stor i sommermånederne alene ved brug af solens varme – kun i de sidste 1-2 måneder er der behov for at tilføre kunstig varme. Her bidrager solen også i høj grad, idet Fjernvarmeværket i Vildbjerg får 26-28% af varmen leveret fra solfangere.

Blomsterne vandes og gødes i hele vækstperioden i et lukket system som sikrer, at al tilført gødning optages af planten. Intet ledes tilbage til jorden. Det benyttes ingen kemikalier i produktionen. Eventuelle skadedyrsangreb bekæmpes alene med nyttedyr.

Vi indrømmer gerne, at vi aldrig tidligere har spekuleret på, hvordan den julestjerne vi har købt med hjem, er blevet produceret. Men vores deltagelse i Dansk Industris projekt, ”Fra Filantropi til Forretning”, hvor vi arbejder med FN’s verdensmål for bæredygtighed, står det stadig mere klart for os, at vi bliver nødt til at tænke cirkulært og bæredygtigt. I alt, hvad vi foretager os.

Kunne du tænke dig at få en snak med os om bæredygtighed, så kommenter dette opslag med et ”JA TAK” eller send en majl til kss@stjernholm.dk – så vender vi tilbage for at aftale et besøg. Hvis vi kan nå det inden Jul tager vi naturligvis en julestjerne med!

Følg os her

Stjernholm A/S

Stjernholm A/S
Langelandsvej 4A
8940 Randers SV
CVR: 28 88 49 66

stjernholm@stjernholm.dk
+45 70 20 25 05

 

Stjernholm US Inc

Post Oak Blvd.
Suite 1910
Houston, TX 77056 US

stjernholmUS@stjernholm.dk
+1 346 388 2791


© Stjernholm A/S. ALL RIGHTS RESERVED