Vaskeægte cirkulær økonomi – de gode eksempler

Stjernholm A/S er med, når der udvikles og arbejdes med nye løsninger, der skal sikre en bedre og mere bæredygtig fremtid. Der er en god portion cirkulær økonomi i at landets renseanlæg reducerer andelen af fosfor i spildevandet, da dette bl.a. kan indeholde tungmetaller og medicinrester.

FORVANDLINGSPROCES

Stjernholm A/S indgår i en række samarbejdsprojekter med en række forsyningsvirksomheder, bl.a. Aarhus Vand, Herning Vand m.fl.

Her handler det om en forvandlingsproces, hvor fosforholdigt slam bliver til både nyttig og miljøvenlig gødning. Et rigtigt godt eksempel på vaskeægte cirkulær økonomi! Der skabes med struvit et såkaldt biologisk kredsløb, med en række økonomiske gevinster. Det rummer et utal af samfundsfordelagtige plusser: Processen løser reelle miljøproblemer og der udvindes samtidig en knap ressource.

SIDEGEVINSTER

Sidegevinsterne er tillige en bedre teknisk anlægsdrift, da rør, pumper og vekslere ikke stopper til – og tillige går det grønne regnskab i plus, når driftsomkostninger bliver reduceret og når affaldsprodukter bliver omsat til genanvendelige ressourcer. Det handler i al sin enkelthed om at forvandle slam med et højt indhold af fosfor til et bæredygtigt gødningsprodukt.

Læs videre om, hvordan Herning Vand definerer Struvit og fosfor her.  – det er et godt praktisk eksempel på vaskeægte cirkulær økonomi.

Følg os her

Stjernholm A/S

Stjernholm A/S
Langelandsvej 4A
8940 Randers SV
CVR: 28 88 49 66

stjernholm@stjernholm.dk
+45 70 20 25 05

 

Stjernholm US Inc

Post Oak Blvd.
Suite 1910
Houston, TX 77056 US

stjernholmUS@stjernholm.dk
+1 346 388 2791


© Stjernholm A/S. ALL RIGHTS RESERVED